joi, 14 octombrie 2010

Alegerea fondului de ten



Fondul de ten este un produs obligatoriu in trusa de machiaj, fie ca este folosit zilnic, fie ca il folosim doar in ocazii speciale sau  pentru acoperirea unor afectiuni dermatologice, caz in care ne trebuie acceptul unui medic dermatolog. De aceea alegerea lui este foarte importanta, deoarece in felul acesta economisim timp si bani.
Pentru alegerea unui fond de ten trebuie in primul rand sa ne cunoastem noi insine tipul de ten, pentru ca, atunci cand ajungem in magazin, sa stim sa raspundem la intrebarile beauty advisorului. In felul acesta reusim sa facem o selectie din multitudinea de produse existente pe piata. Odata ales fondul de ten, care am decis ca ni s-ar potrivi in urma raspunsurilor la intrebarile noastre, personal (din experienta) recomand urmatoarele:
- nu cumparati un fond de ten care a fost incercat doar pe mana (exista diferente de culoare intre pielea de mana si cea de pe fata). Doar daca lucrati ca make-up artist si aveti experienta in alegerea produselor.
- nu cumparati un fond de ten doar pentru ca v-a fost recomandat. Incercati-l mai intai!
- incercati fondul de ten dimineata,  pe fata curata si lasati-l pe fata toata ziua. In felul acesta observati daca aveti alergie la un ingredient din produs, daca va simtiti confortabil cu el pe fata, daca il mai aveti pe fata dupa cateva ore, etc. Aceste lucruri  nu se pot observa daca il incercati pe mana sau numai pe o portiune din fata si apoi il stergeti.
- nu folositi fonduri de ten cu acoperire mare din auzite, daca aveti afectiuni dermatologice. Mergeti mai intai la medic sa va prescrie. Important nu este sa acoperiti ci sa tratati cauza.
- schimbati fondul de ten in functie de anotimp. Cu siguranta am observat ca un fond de ten care este foarte bun vara, iarna nu ne este de nici un folos de aceea trebuie schimbat.
- daca folosim burete sau pensula pentru aplicare, acestea trebuie spalate regulat (chiar daca sunt numai pentru uz personal) pentru ca exista bacterii (mai ales in firele de la pensula) care se pot inmulti.
- factorul de protectie nu este intotdeauna specificat, dar trebuie sa apara in ingredientii expusi pe cutie (dioxid de titan, mica, etc).
Tinand cont de aceste lucruri veti reusi sa va feriti tenul de produse care va pot cauza probleme si nu veti cheltui bani pentru a incerca alte si alte produse care nu va sunt bune si intr-un final ajung sa expire nefolosite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu