duminică, 17 octombrie 2010

Hey fetelor !

Stim ca toate dorim sa aratam cat m'ai bine cand iesim din casa , si sa fim cat mai ''in pas cu moda''. Probabil acum , cu criza asta :-@ .. nu va m'ai permiteti sa cheltuiti atatia bani pe produse cosmetice , accesorii , haine and whatever is in fashion.

Be calm :D . Orice are o rezolvare. Si da ! Putem fi trendy si dak nu dam 5 mil pe o pereche de blugi sau daca nu cheltuim 'tot bugetul' lunar pe produse cosmetice.

Care este solutia ?

Vom fi frumoase si in acelasi timp economisim muuulti bani.

Pentru inceput ( am m'ai scris despre astfel de lucruri in alte postari ) ne ocupam de ingrijirea noastra personala ( par , fatza , corp ) si apoi vom vorbi si despre haine.

Cat ati cheltui pe cremele pt par? Destul de mult .. so de ce sa nu ne facem singure aceste produse ?

Am sa va prezint cateva astfel de creme ''facute in casa'' care chiar dau rezultate :

Castravetii si smantana fac minuni in parul tau
Ingrediente:

-cateva lingurite de smantana;
-1 castravete mic;
-cateva lingurite de ulei de ricin (in functie de lungimea parului).

Se amesteca ingredintele cu un blender pana cand compozitia se omogenizeaza si se lasa in par circa 40 de minute. Masca se poate folosi de doua ori pe saptamana. Castravetii au un rol hidrantant, fixand apa in firul de par, in timp ce smantana intareste radacina. 


Masca cu banane si miere

Ingrediente
1 banana coapta bine
2 linguri de iaurt
2 lingurite ulei din germeni de grau
1/4 lingurita de lecitina
1/8 lingurita de miere de albine
2 lingurite de lapte condensat
2-4 picaturi ulei esential de ylang ylang

Se amesteca ingredientele cu mixerul si se aplica pe parul spalat si sters in prealabil. Se lasa sa actioneze timp de o ora, dupa care se clateste cu apa din abundenta. Aceasta masca se aplica o data pe saptamana.


Masca cu banane si ulei de masline

Ingrediente
1 banana
3 linguri maioneza
1 1/2 lingura ulei de masline

Se amesteca ingredientele, se maseaza parul si se lasa sa actioneze 15-30 minute. Clateste cu multa apa si apoi samponeaza parul.


O mască foarte bună este făcută din o lingură ulei de ricin, o lingură ulei de migdale, o lingură de miere și o lingură de suc de lămâie proaspăt stors.

Masca se
ține cel puțin o oră după care se clătește cu apă caldă și se continuă cu un șampon blând.


Masca din maioneza
     Poate suna ciudat, dar maioneza poate fi folosita ca un excelent balsam, pentru parul degradat. Inainte de a te spala pe cap, umezeste-ti parul bine. Apoi aplica maioneza si maseaza cu virfurile degetelor pielea capului. Dupa ce te-ai asigurat ca ai intins bine maioneza pe tot parul, infasoara-l intr-un prosop si lasa sa actioneze timp de 30 de minute. Apoi te poti spala pe cap asa cum faci de obicei, dar fara a mai folosi balsam.
     

Masca din ulei de masline si galbenus de oua
     Daca ai matreata sau iti cade parul, aceasta masca este un remediu excelent! Amesteca intr-o cana 2 linguri de ulei de masline cu un galbenus (sau 2, in functie de lungimea parului). Toarna apoi in palma cite putin si aplica pe parul uscat (nu ud!). maseaza bine pina ce amestecul patrunde in par, dupa care infasoara-ti capul cu un prosop incalzit pe calorifer. Cind prosopul se raceste sa ai pregatit un altul incalzit. Dupa ce si cel de-al doilea s-a racit poti spala parul ca de obicei.

 Spor la treaba lady's :* 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu