vineri, 8 octombrie 2010

Machiajul in functie de forma fetei

Un machiaj, pe langa stralucirea pe care o da fetei, are si scopul de a realiza anumite corectari ale fetei. Dar cum nimeni nu este perfect, iar forma fetei o poti schimba doar apeland la ajutorul unui chirurg estetician, ar fi de preferat sa apelam la trucurile de machiaj care scot in evidenta doar acele trasaturi care ne avantajeaza.

Un machiaj, pe langa stralucirea pe care o da fetei, are si scopul de a realiza anumite corectari ale fetei. Dar cum nimeni nu este perfect, iar forma fetei o poti schimba doar apeland la ajutorul unui chirurg estetician, ar fi de preferat sa apelam la trucurile de machiaj care scot in evidenta doar acele trasaturi care ne avantajeaza. Un machiaj realizat in functie de forma fetei se bazeaza pe jocul de lumini si umbre, suprafetele de culori deschise parand mai mari, cele de culoare inchisa mai mici, liniile trasate pe orizontala- mai lungi, iar cele curbe – mai scurte. Variatele forme ale fetei sunt clasificate in patru tipuri principale: triunghiulara, lunga, patrata sau rotunda, dar tipurile patrate, rotunde si triunghiulare pot fi cu baza in jos, iar tipurile lungi, triunghiulare pot avea varful in jos. 

Corectarea fetei patrate, rotunde sau triunghiulare cu baza in jos

Machiajul in functie de forma fetei
Corectarile cu ajutorul fondului de ten au ca scop apropierea de tipul considerat ideal, adica cel oval. Rectificarea in cadrul acestor trei tipuri de fata urmareste reducerea volumului aparent prea pronuntat in zona maxilarului si a obrajilor. Pentru obtinerea acestui efect, se folosesc doua nuante de fond de ten diferite, una in culoarea naturala a pielii sau chiar putin mai deschisa si una mai inchisa, in aceeasi gama de tonuri. Se mai pot folosi de asemenea un fond de ten deschis la culoare si un fard corector special. Acest fard corector se aplica cu ajutorul unui pensule in forma de fus, de la ureche pana la inceputul barbiei. Pe maxilar se aplica intr-un strat mai mai gros si mai estompat pe barbie. Fardul nu trebuie sa acopere in intregime barbia pentru ca fata ar parea mai scurta. Pe restul zonelor se aplica fondul de ten mai deschis, estompandu-se in acelasi timp granitele. Ulterior, pe suprafele corectate se aplica un strat de pudra mai deschisa la culoare si unul de pudra mai inchisa.

Corectarea fetei tringhiulare, lungi cu varful in jos

Aceste tipuri de fete se caracterizeaza printr-o retractie prea accentuata pe lateral si prin machiaj se urmareste latirea fetei. Pe obraji si pe maxilarul superior se aplica un fond de ten de culoare deschisa. Aceeasi nuanta de fond de ten se aplica si pe tample cu scopul de a lati fruntea, iar pe restul fetei se aplica o nuanta putin mai inchisa, pudrandu-se ulterior cu un singur tip de pudra.


Machiajul fetei tringhiulare

Regula de baza a machiajului unui astfel de tip de fata spune ca obrajii si barbia nu trebuie niciodata accentuate, iar blush-ul se aplica asupra barbiei si obrajilor. In functie de felul fetei, triunghiulara cu varful in jos sau cu varful in sus, acesta se aplica fie sub forma de romb, fie se aplica in trinunghi, prelungit spre tample. Dupa ce ai aplicat machiajul corector, se trece la machiajul ochilor. La o fata tringhiulara cu varful in jos, ochii trebuie luminati, in acest sens putandu-se folosi un fard de textura mata pe pleoapa superioara si un fard cu sidef pe arcade, estompandu-se spre tample. Se pune accent pe forma sprancenelor, preferandu-se ca acestea sa aiba o linie ascendenta. Se accentueaza usor cu ajutorul unui creion dermatograf. In cadrul fetei-triunghi cu varful in sus, distanta dintre sprancene trebuie marita. Acest lucru se poate obtine prin pensat. Pleoapele trebuie machiate in doua nuante, una mai deschisa si una mai inchisa, ambele apartinand aceleiasi game. Cea mai deschisa se aplica in coltul interior al ochilor, iar cea mai inchisa spre exterior.


Machiajul fetei lungi


O fata lunga trebuie corectata prin rotunjire, urmarindu-se ca fruntea sa fie largita. Se folosesc doua tonuri de fond de ten. Cea mai deschisa se aplica pe tampla, pe pometii obrajilor si pe maxilarul inferior, iar nuanta mai deschisa se aplica pe tot restul tenului. Fardul de obraz se aplica dinspre lobul urechii spre aripile nasului, urmarind o traiectorie orizontala. Pentru ca suprafata dintre gura si barbie trebuie micsorata, prin machiaj buza de sus va fi subtiata, iar cea de jos va fi machiata mai rotunjit. In ceea ce priveste machiajul ochilor, acestia vor fi foarte bine conturati in special in coltul exterior. De asemenea se va aplica fard de ochi doar pe pleoapele superioare, intinzandu-se uniform spre zona tamplelor. In cazul sprancenelor, se recomanda pensarea acestora la baza.


Machiajul fetei patrate


In cazul unei fete patrate, trebuie accentuata partea centrala a fruntii si a barbiei si pusi in umbra pometii care in acest caz sunt prea pronuntati. Corectia se va realiza in acest caz tot prin intermediul a doua nuante de fond de ten, fardul de obraz aplicandu-se in triunghi, in mijlocul fetei, spre nas, aproape de ochi. Nuanta blush-ului trebuie sa fie usor inchisa si mata pentru a diminua volumul obrajilor. Si prin machiajul buzelor se urmareste acelasi efect. De aceea, colturile buzei superioare trebuie accentuate in mod deosebit, iar buza de jos trebuie rotunjita spre colturile exterioare. Ochii trebuie luminati prin alternarea de tonuri, pe pleoape aplicandu-se un fard mai inchis, iar spre arcade unul mai deschis, mai soft. Si genele si sprancenele trebuie conturate ascendent, iar fardul se aplica pe pleoape in stil triunghi cu varful spre tample si pornind de la marginea pleoapelor. 


Machiajul fetei rotunde

In cazul unei fete rotunde, partile laterale trebuie umbrite, iar obrazul cat mai mult alungit fara a se exagera insa. Pentru crearea efectului de alungire, pometii sunt machiati cu un fond de ten intr-o culoarea mai inchisa pornind de la lobul urechii si continuand pana spre varful barbiei. Pe restul fetei se aplica o nuanta mai deschisa de fond de ten. Fardul de obraz se aplica sus, pe pometi, in triunghi, estompat spre tample. Fiti foarte atente la nuanta fondului de ten. Trebuie evitat ca acesta sa para prea inchis. Nu trebuie sa fie asemenea unei pete de culoare de sine statatoare, ci trebuie sa se integreze in tonalitatea generala a fetei. Ochii si buzele trebuie evidentiate. Se recomanda de aceea folosirea unui highlighter sub ochi si in jurul gurii, iar rujul trebuie aplicat pe buza de sus intr-un strat mai lat, iar pe buza de jos intr-un strat mai ingust. Trebuie evitat de asemenea sa se dea o forma rotunjita sprancenelor, acestea trebuind pensate usor ascendent inspre tample. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu