vineri, 8 octombrie 2010

Ingrijirea tenului gras

    Tenul gras este lipicios, lipsit de suplete, unsuros in special pe frunte, nas si barbie. Acest aspect este consecinta activitatii sporite a glandelor sebacee. Pielea grasa prezinta porii dilatati, datorita cantitatii sporite de sebum, iar cu timpul, neingrijita, capata o culoare galbuie. Acest tip de piele este terenul favorizant al aparitiei punctelor negre si chiar a acneei. Tenul gras este caracteristic femeilor brunete. Pielea grasa se rideaza mai greu, dar este lipsita de suplete din cauza efortului la care sunt supuse glandele sebacee.
     Ingrijirea zilnica si in special curatirea profunda a pielii prezinta o importanta deosebita pentru tenul gras. Pentru ingrijirea zilnica se va folosi sapunul, dar limitat, de 2-3/saptamana. Daca pielea este acneica si exista riscul unei infectii este bine ca apa pe care o folosim sa fie fiarta si racita, iar in locul prosopului sa folosim servetele de hartie. Cele mai indicate sunt sapunurile naturale din plante, sau sapunurile cu borax si sulf. Pentru o curatire se poate folosi o solutie de albus de ou amestecat cu zeama de lamaie (jumatate de lamaie). Tenurile grase mai pot fi demachiate si cu asa zisa “faina cosmetica”: 70 gr. tarate de grau, 20 gr. malai, 10 gr. bicarbonat de sodiu. Lotiuni pentru tenul gras ne putem prepara si singure din cateva plante sub forma de infuzii: cimbru, patlagina, laptuca, care s efolosesc sub forma de comprese pe care le mentinem pe fata 5-10 min. Aplicarea cremei de nopate nu este indicata. Pentru prevenirea ridurilor din jurul ochilor, seara se va aplica in aceasta regiune, putina crema grasa, hranitoare.
      Pentru tenul gras se recomanda masti absorbante cu tarate, albus de ou, drojdie de bere etc. Dupa scoaterea mastilor se aplica comprese reci

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu