joi, 21 octombrie 2010

Ce ne imbatraneste ?

Hey girl’s !

 Cat de des va puneti intrebarea : De ce ‘imbatranesc ‘ asa repede ? Ei bine am sa va dau cateva motive care ‘’ajuta’’ la imbatranirea prematura :
1. Scapa de obiceiul de a miji ochii. Acesta adanceste ridurile de la coada ochiului, numite talpa-gastei, si scade tonicitatea pleoapelor. Cauzele acestei deprinderi sunt banale : neglijenta de a merge la oftalmolog in cazul in care ai dificultati de a-ti focusa privirea, dar si refuzul de a purta ochelari de soare cand afara lumina e prea puternica.
2. Renunta la a mesteca si a rontai toata ziua. E un obicei prost, care nu numai ca perturba digestia, dar afecteaza frumusetea in zona triunghiului nas-buze. De fapt, e o "nevoie" de natura nevrotica, ce denota o acumulare de tensiune. Asadar, atunci cand intinzi mana dupa sticks, snack-uri, alune si seminte, mai bine mediteaza trei-patru minute. Relaxeaza-te, aseaza-te comod, pune mainile pe genunchi cu palmele deschise in sus, inchide ochii si respira adanc, inspirand pe nas si expirand pe gura.
3. Indreapta spatele. Umerii cazuti si pieptul infundat transforma chiar si un adolescent intr-o fiinta prafuita. Nu uita ca un spate incovoiat denota neputinta, umilinta si parere proasta despre sine, in timp ce unul drept, flancat de umeri mandri – independenta si bunastare. Tine minte ca oamenii iti apreciaza capacitatea de concurenta in functie de tinuta. Iar cheia unui aspect placut consta intr-un tonus corespunzator al muschilor spatelui, dar si ai abdomenului, care impreuna realizeaza o "centura" de rezistenta pentru a mentine pozitia normala a coloanei vertebrale.
4. Uita de pai ! Bautul cu ajutorul paiului, desi confera un aspect sexy, dauneaza pielii. Din cauza tuguirii buzelor in jurul gurii apar riduri marunte, sub forma de raze, care cedeaza greu metodelor de corectie, inlaturarea lor definitiva fiind practic imposibila. Acelasi efect il are si trasul din tigara. Multi fumatori par mai in varsta decat nefumatorii de-o seama cu ei, tradati fiind nu numai de aspectul tern al fetei, ci si de aceste riduri de expresie din jurul gurii.
5. Atentie la scrub. Desigur, pielea are nevoie de ajutor pentru a o elibera de celulele moarte, insa nu exagera. Folosirea produselor abrazive mai mult de o data pe sapatamana distruge celulele epidermei, dezechilibrand functiile ei naturale de aparare. Astfel, pielea va deveni mai vulnerabila la inflamare si la infectii, iar procesul de imbatranire se va accelera !

Kiss ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu